Meer inzicht in draaiduizeligheid

Bij draaiduizeligheid heeft u last van een licht gevoel in uw hoofd en draait alles om u heen. Daarbij kunt u zich ook angstig of misselijk voelen. Daar wilt u snel vanaf, want vaak zit het lopen of andere dagelijkse bezigheden in de weg. Er zijn verschillende oorzaken voor draaiduizeligheid, maar vaak is het een verstoring in het evenwichtsorgaan.

Aan elke kant van uw hoofd, bij uw oor, zit een evenwichtsorgaan. Dit is een stelsel van buisjes waar een vloeistof in zit. Er zitten ook hele kleine haartjes in deze buisjes, en wanneer u uw hoofd beweegt en de vloeistof zich verplaatst zullen deze haartjes beweging detecteren. Ze sturen een signaal naar uw hersenen waarmee ze vertellen in welke positie het hoofd zich bevind. Een verstoring in dit signaal kan uw hersenen verwarren en daardoor voelt u zich duizelig.

Gelukkig is draaiduizeligheid goed te behandelen. Bij Fysio on the Move kunnen we u helpen door bijvoorbeeld de Epley-manoeuvre te gebruiken en oefeningen voor thuis mee te geven. Daarmee herstellen we het evenwichtsorgaan en zullen de klachten snel afnemen.

Maak direct een afspraak

Ontmoet uw therapeut