Meer inzicht in een Heup- of knieartrose

Het kraakbeen is bij artrose in de gewrichten aangetast en bewegen doet pijn of lukt niet goed meer. Bij artrose is het belangrijk dat u onder begeleiding van een fysiotherapeut de belastbaarheid van het gewricht en de spieren weer gaat opbouwen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat u minder pijnklachten ervaart. Indien u een nieuwe prothese krijgt, kunnen wij bij Fysio on the Move u helpen bij het revalideren. 

Soms is een nieuwe heup of knie nodig als u veel last hebt van artrose. Het kraakbeen bij de gewrichten is aangetast en bewegen doet pijn of lukt niet goed meer. Een van de oplossingen is een prothese: een nieuwe heup of knie.

Na de operatie begint u meteen met trainen want het is goed voor uw herstel om de knie of heup te belasten. U moet namelijk weer conditie, spierkracht en beweeglijkheid opbouwen om weer volledig mobiel te worden. U doet tot 5x per dag oefeningen die onze therapeut voor u heeft opgesteld waarbij we de loopafstand steeds iets vergroten. Uiteindelijk heeft u geen looprekken of krukken meer nodig en kunt u de knie weer volledig strekken en buigen.

Bij Fysio on the Move helpen we u om na het plaatsen van een prothese weer te kunnen opstaan, lopen en traplopen.

Maak direct een afspraak

Onze fysiotherapeut legt uit

Ontmoet uw therapeut