Meer inzicht in kaakklachten

Wanneer u last heeft van uw kauwstelsel (bestaande uit de kaakspieren, kaakgewrichten en het gebit) kunt u spreken over kaakklachten. U heeft bijvoorbeeld pijn bij het openen en sluiten van de kaak en helemaal openen lukt niet goed. Het is lastig om uw kaak compleet te ontspannen. Soms uitten problemen in de kaak zich ook op andere plekken in uw hoofd, zoals bij de oren, de nek en de slapen.

De klachten worden veroorzaakt door overbelasting van uw kaakgewrichten en -spieren door tandenknarsen, overmatig kauwgom kauwen en klemmen. Deze klachten hangen vaak samen met stress, daardoor kan het zijn dat u in drukke periodes meer last krijgt van uw kaak.

Het is verstandig om een fysiotherapeut in te schakelen bij kaakklachten om slijtage en gerelateerde klachten te voorkomen. Bij Fysio on the Move zoeken we naar de oorzaak van de kaakklachten en helpen we u om deze te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. In het Medisch Centrum Bodegraven werken wij nauw samen met een tandarts. Het 's nachts dragen van een opbeetplaat kan in bepaalde gevallen de klachten verhelpen.

Maak direct een afspraak

Ontmoet uw therapeut