Meer inzicht in lage rugklachten

Pijn in uw rug is het gevolg van overbelasting of slijtage van uw spieren, gewrichten, ligamenten of tussenwervelschijven. Vaak verdwijnen uw rugklachten na enkele dagen tot weken en spreken we daarom over acute lage rugpijn. Bij langdurige rugklachten kan het zo zijn dat de klachten regelmatig terugkeren. Dit kan in perioden, maar het kan ook zo zijn dat de rugpijn altijd aanwezig is. Dan spreken we over chronische rugklachten.

Bij Fysio on the Move hebben wij een speciaal rugprogramma ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van de DAVID rug apparatuur. De apparaten zijn dusdanig ingesteld dat u specifieke spieren kunt trainen. De oefening houdt andere spieren buiten beeld en u traint dus alleen de gerichte spier. Er wordt gewerkt aan kracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen en leidt uiteindelijk tot een goede stabiliteit van de lage rug.

Heeft u last van langdurig lage rugklachten? Check dan de video die wij over DAVID rugtherapie hebben opgenomen. Onze fysiotherapeut legt u daarin uit hoe lage rugklachten er precies uitzien en hoe onze therapeuten met behulp van DAVID therapie u daarbij kunnen helpen.

Maak direct een afspraak

Onze fysiotherapeut legt uit

Ontmoet uw therapeut