Meer inzicht in overgewicht bij kinderen

Wanneer kinderen te zwaar zijn voor hun lengte en leeftijd spreken we over overgewicht. Deze verhoogde BMI is schadelijk op verschillende fronten. Zo hebben kinderen met overgewicht vaker last van vermoeidheid, gewrichtspijn, kortademigheid en huidproblemen. Er komen ook mentale klachten bij kijken, want kinderen met overgewicht worden vaker gepest of buitengesloten. Op langere termijn ontwikkelen zich verhoogde risico’s op aandoeningen als diabetes type 2, hart- en vaatziekten op depressies.

Het is dus belangrijk voor uw kind om veel te bewegen en leuk met andere kinderen te spelen. Fysio on the Move helpt u en uw kind daarbij. Ons beweegprogramma Kids on the Move is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die overgewicht hebben, te weinig aan bewegen doen en hierbij hulp nodig hebben. Bewegen met plezier staat hierbij centraal.

Onze kinderfysiotherpeut onderzoekt en bepaalt de algehele conditie van uw kind. Hierop maken we een persoonlijk beweegprogramma zodat uw kind weer plezier krijgt in bewegen en zijn/haar conditie weer op pijl komt.

Maak direct een afspraak

Ontmoet uw therapeut