Meer inzicht in reuma

Reuma is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam gezonde cellen aanvalt. Daardoor ontwikkel je ontstekingen in je gewrichten zonder aanleiding van een bacterie of virus. Deze chronische ontstekingen kunnen de gewrichten, kraakbeen, pezen en spieren aantasten. Dat uit zich vooral in vermoeidheid en pijnlijke, stijve gewrichten.

Maar liefst twee miljoen Nederlanders lijden aan een reumatische aandoening. De bekendste reumatische aandoeningen zijn reumatoïde artritis en artrose. Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. Het kraakbeen in het gewricht gaat in kwaliteit achteruit. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. Daarnaast ontstaan er veranderingen in het bot, direct onder het kraakbeen.

Denkt u dat u Reumatische klachten heeft of heeft u dit te horen gekregen van een arts? Bij Fysio on the Move helpen we u. Er zijn veel verschillende soorten reuma, dus onze fysiotherapeut stelt een passend, persoonlijk behandelplan voor u op om uw klachten te verminderen. Door de juiste oefeningen wordt u sterker en gaat uw conditie omhoog.

Maak direct een afspraak

Ontmoet uw therapeut