Meer inzicht in een runner's knee

Een Runners Knee komt vooral veel voor bij hardlopen en wielrennen en wordt ook wel een lopersknie genoemd. Na een aantal minuten sporten begint de pijn, vaak in aan de buitenzijde en voorkant van uw knie en verdwijnt vaak weer na het sporten.

De pijn is afkomstig van de pees in het bovenbeen. Vaak aan de buitenzijde en voorkant van het bovenbeen net boven de knie. Als deze pees te strak staat, wrijft hij bij het buigen van je knie met een te grote kracht over de dijbeen knobbel die aan de buitenkant van uw knie zit. Zo kan er een ontstekingsreactie ontstaan, die de pijn veroorzaakt.

Het is belangrijk om de juiste zorg te zoeken bij een lopersknie, anders kunnen uw klachten leiden tot een slijmbeursontsteking. Bij Fysio on the Move helpen we daar graag bij.

Heeft u last van de voorkant en buitenkant van uw knie? Check dan de video hieronder die wij hebben opgenomen over de runners knee. Onze fysiotherapeut legt u daarin uit hoe deze klacht er precies uitziet en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Maak direct een afspraak

Onze fysiotherapeut legt uit

Ontmoet uw therapeut