Meer inzicht in Slijmbeursontsteking in de heup

Een slijmbeurs (ookwel: bursa) is een soort zacht stootkussentje gevuld met een vloeistof dat de wrijving tussen bewegende weefsels vermindert. Daarnaast dempt een bursa plotseling inwerkende krachten bij het stoten of vallen. Slijmbeurzen bevinden zich rond gewrichten waar veel beweging plaats vindt of waar de huid of spieren over uitstekende botpunten moeten glijden.

Bij een slijmbeursontsteking (bursitis) zal de bursa opzwellen met vocht en eiwitten. De vloeistof verdikt waardoor bewegen minder soepel gaat. Er is een constante zeurende en drukkende pijn aan de buitenzijde van de heup aanwezig. Deze gaat vaak gepaard gaat met zwelling, warmte en roodheid.

Bij Fysio on the Move helpen we u bij een slijmbeursontsteking. Onze fysiotherapeut onderzoekt uw klacht en de belastbaarheid van uw heupgewricht. Door een combinatie van de juiste oefeningen en behandelingen helpen wij om u dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Ook na de behandelingen helpen wij u verder met oefeningen om uw herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Maak direct een afspraak

Ontmoet uw therapeut