Meer inzicht in Slijmbeursontsteking in de schouder

Een slijmbeurs (ook wel: bursa) is een soort zacht stootkussentje gevuld met een vloeistof dat de wrijving tussen bewegende weefsels vermindert. Daarnaast dempt een bursa plotseling inwerkende krachten bij het stoten of vallen.

Slijmbeurzen bevinden zich rond gewrichten waar veel beweging plaats vindt of waar de huid of spieren over uitstekende botpunten moeten glijden. In de schouder zijn er bursa tussen de kop van de bovenarm en het schouderdak te vinden.

Een slijmbeursontsteking (bursitis) komt vaak voor in combinatie met pees letsel. De plek is gevoelig en rood. Warmte, zwelling en pijn spelen op aan de bovenkant van de schouder. U kunt uw arm door de pijn niet meer omhoog bewegen, zelfs niet als deze door iemand anders omhoog wordt geheven.

Herkent u deze klachten? Het snel inschakelen van een fysiotherapeut helpt bij het voorkomen en verminderen van ergere klachten. Onze fysiotherapeut helpt u hierbij door het onderzoeken van de klacht en een effectief, persoonlijk behandelplan voor u op de stellen.

Maak direct een afspraak

Ontmoet uw therapeut