Mensen weer vrij laten bewegen

Aandachtsgebieden: Rug, nek, schouder, hoofdpijn, duizeligheid

Sinds september 2019 ben ik praktijkhouder bij Fysio on the Move. Mijn grootste uitdaging is om een sterk team met goed geschoolde therapeuten te sturen. Samenwerken tussen de verschillende specialisaties binnen ons team maakt dat een behandeling nog beter aansluit bij de behoefte van de patiënt.
In 2017 zijn we verhuisd met de hoofdlocatie naar het Medisch Centrum Bodegraven waar we nauw samenwerken met huisartsen, specialisten en andere zorgverleners. Door de korte lijnen maken we nog beter gebruik van ieders expertise om een patiënt zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Naast het toepassen van manuele therapie zoek ik waar nodig naar een psychosomatische oorzaak van de klachten en neem daarin een coachende rol.

Ik werk nu zo’n 13 jaar op deze praktijk. Hiervoor heb ik mijn leerschool in een ziekenhuis en een revalidatiecentrum gehad.

Mail Tim

aanwezig    m d w d v z z

Samen de handen uit de mouwen steken

Aandachtsgebieden: Manuele therapie

Een fysiotherapeutische behandeling is volgens mij een samenwerkingsproject tussen de patiënt en mij, waar we beiden met doorzettingsvermogen en een goede dosis humor doorheen komen. Iedere klacht en elke patiënt is uniek. Aan mij is de uitdaging om uit te zoeken wat er exact aan de hand is, om aanleiding, oorzaak en gevolg te scheiden en om te bepalen hoe voor de betrekkende persoon het beste eindresultaat kan worden behaald.

Ik krijg een glimlach op m’n gezicht wanneer ik met kleine tips een hoop ellende kan voorkomen en ben trots m’n verkrampte vingers, wanneer ik iemand ‘uit de knoop’ heb kunnen halen. De kracht van Fysio on the Move zit hem in het totaalpakket: het meedenken, de vele specialisaties op één plek, de samenwerking in een zorgcentrum en de drijfveer om altijd het hoogst haalbare voor haar klanten te bereiken.

Mail Steven

aanwezig    m d w d v z z

Het gaat niet om de klacht, maar om de mens

Aandachtsgebieden: De oncologische patiënt, kwetsbare ouderen/ geriatrie, Leefstijlcoaching

Het gaat mij niet alleen om de klacht, maar vooral ook om de mens erachter. De een wil graag de nadruk op praten en informatie, terwijl de ander juist actief aan de slag wil. Ik wil ruimte bieden voor die verschillen, door goed te luisteren naar wat iemand nodig heeft.

Oedeemtherapie is vaak langdurig, het betreft vaak mensen die chronisch ziek zijn. Ik vind het zelf prettig om een goede band op te bouwen met de mensen die bij me komen. Het geeft mij een prettig gevoel om te weten dat ik iets voor mensen kan betekenen in trajecten die niet altijd makkelijk zijn.

Mail Adriëtte

aanwezig    m d w d v z z

Elk mens is uniek

Aandachtsgebieden: Bekken, Revalidatie, Mindfulness

Voor mij is elk mens uniek, en elke klacht ook. Als bekkentherapeut behandel ik mensen in alle levensfasen: Van peuters die moeite hebben met de overgang naar het potje, tot volwassen mannen die moeten revalideren en van ouderen tot jonge moeders. Het bekken en de bekkenbodem zijn zowel complex, intiem, maar ook tamelijk onbekend bij veel patiënten.

Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ik een vertrouwensband opbouw met de patiënt. Juist omdat het bekken in het lichaam een heel eigen gebied is. Klachten in het bekken zijn regelmatig van psychosomatische aard. Een zorgvuldige en aandachtige benadering met duidelijke instructies over houdingen en oefeningen is heel belangrijk.

Mail Astrid

aanwezig    m d w d v z z

Ik richt me voor de volle 100% op de klacht die ik tegenkom

Aandachtsgebieden: (chronische) wervelkolom gerelateerde klachten, shockwave

In juni 2023 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut. De opleiding heeft me nog enthousiaster gemaakt over de mogelijkheden van mijn vak. Ik heb geleerd dat hoe ingewikkeld of complex een klacht soms ook lijkt, er altijd iets aan de basis ligt van het ontwikkelen van zo'n klacht. Vaak zijn dit dingen waar u als patiënt niet eens aan dacht. Het is aan mij om samen met u erachter te komen waarom uw lichaam protesteert. Eindeloos interessant!
 
Mijn expertise ligt op dit moment voornamelijk bij het behandelen van klachten aan de wervelkolom. Dat klinkt beperkt, maar in de praktijk blijkt dat arm, heup, knie en zelfs enkelklachten allemaal in nauw verband staan met de wervelkolom. Ik zie dus een groot aantal verschillende klachten. Naast mijn eigen kennis maak ik ook graag gebruik van de kennis van mijn collega's. Het is leuk om samen te werken om zo de beste oplossing te vinden voor uw klacht. 
 
Ten slotte is aandacht voor de patiënt cruciaal, hierbij is het enorm belangrijk om goed te kunnen luisteren. Ik denk, en hoor van anderen, dat hier mijn kwaliteiten in liggen. Ik help u graag van uw klachten af.

Mail Robin

aanwezig    m d w d v z z

Oprechtheid en fantasie van het kind maakt het werk als kinderfysiotherapeut compleet

Aandachtsgebieden: Kinderen van 0-16 jaar

Kinderen leren spelenderwijs! Problemen bij het bewegen kunnen het spelenderwijs leren in de weg staan en daardoor een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het leven van het kind en (indirect) zijn ouders.

Ik vind het erg leuk om samen met kind en ouders te werken. Goede aandacht van iedereen rondom het kind geeft de beste stimulans tot ontwikkeling. De oprechtheid en fantasie van het kind maakt het werk als kinderfysiotherapeut voor mij compleet.

Mail Patricia

aanwezig    m d w d v z z

Ieder heeft zijn eigen uitdagende actieve doel

Aandachtsgebieden: Sportrevalidatie, peesblessures, heup, knie, enkel en schouder

Door zelf verschillende sporten te hebben beoefend, het CIOS en mijn 12 jaar werkervaring op Papendal als sportfysio is sporten altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Het geeft mij vertrouwen, ontspanning, fysieke fitheid, doorzettingsvermogen en gezelligheid. Zo heeft elk persoon zijn verhaal en doel om te sporten en bewegen.

Ben je een geblesseerde top- of amateur sporter, een actieve persoon of heb je fysiek werk, ik ga de uitdaging aan om je zo snel mogelijk weer fit te krijgen en te behouden. Daarbij vind ik het belangrijk dat de actieve rol van de persoon centraal staat.

Mail Anique

aanwezig    m d w d v z z

Het benutten van eigen mogelijkheden, regie en verantwoordelijkheid staan centraal

Aandachtsgebieden: Hart, -vaat,- en longrevalidatie, revalidatie na covid-19, kwetsbare ouderen/ geriatrie, leefstijlcoaching, artrose heup- en/of knie, post-operatieve fysiotherapie na TKP, THP

De diversiteit van het vak trekt mij aan, elke patiënt en elke klacht is anders; dit vraagt om zorg op maat. Ik begeleid mensen zowel 1 op 1, als in groepsverband. Daarbij werk ik graag samen met huisartsen, specialisten en andere hulpverleners. Samen om de patiënt heen staan; de beste zorg voor hen willen leveren, dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Het is voor mij een uitdaging patiënten met meervoudige, complexe problematiek te helpen. Daarbij staan voor mij, voor zover dat kan, het benutten van eigen mogelijkheden, regie en verantwoordelijkheid van de patiënt centraal. Wat zal bijdragen aan een stuk kwaliteit van leven en participatie in de samenleving.

Ik ben aangesloten bij Chronisch zorgnet, COPD Netwerk Midden-Holland en Utrecht

Tot ziens in de praktijk!

Mail Angela

aanwezig    m d w d v z z

Ik ga voor een goede verstandshouding tussen patient en therapeut.

Als therapeut ben ik erg  geïnteresseerd in de oncologische patient.  Een master oncologische revalidatie was daarom een logische keuze.  Ik ben graag een steun voor mijn patienten die hen helpt in een voor hun moeilijke tijd. Hierbij vind ik communicatie een erg belangrijk onderdeel. Ik ben van mening dat een goede verstandshouding tussen patient en therapeut een belangrijke basis is voor een spoedig herstel. Ik doe het liefst zoveel mogelijk in samenspraak.

Naast mijn werkzaamheden ben ik erg dol op muziek. Ik luister op mijn vrije dagen graag allerlei LP's van A tot Z. Ook hardlopen is iets waar ik me graag mee bezig houd wanneer het weer het toe laat.

Mail Bas

aanwezig    m d w d v z z

Fysiotherapie is en blijft een boeiend vak!

Aandachtsgebieden: Sportfysiotherapie, oedeemtherapie, schouder, knie, enkel, heup, hardloopanalyses, tapen.

Sinds 2007 werk ik met plezier als fysiotherapeut. In 2013 heb ik de masteropleiding sportfysiotherapie afgerond en in 2016 de opleiding oedeemtherapie. 

Belangrijk vind ik met elkaar goede zorg leveren. Dit betekent dat er een goede samenwerking moet zijn tussen patiënt en therapeut, maar ook met collega’s en eventueel andere zorgverleners in de regio. 

Als sportfysiotherapeut behandel en adviseer ik patiënten met sportgerelateerde hulpvragen op ieders niveau, van beginnende sporters tot prestatiegerichte sporters. Samen zoeken we naar de beste manier om weer terug te komen op het gewenste niveau. 

Als oedeemtherapeut behandel en adviseer ik patiënten met lymfoedeem, veneus oedeem of lipoedeem. Hierbij is goed zelfmanagement ook een belangrijk onderdeel van de behandeling. Graag denk ik met u mee hoe u zelf op een zo goed mogelijke manier met het oedeem om kan gaan. 

Fysiotherapie is en blijft een boeiend vak waarbij iedere persoon en klacht een eigen op maat gemaakte behandeling nodig heeft. 

Mail Mariëlle

aanwezig    m d w d v z z

spelenderwijs een gezondheidsprobleem van een kind op te lossen

Aandachtsgebieden: Kinderen van 0-18 jaar

Het leuke van kinderfysiotherapie vind ik om spelenderwijs een gezondheidsprobleem van een kind op te lossen. Door mijn eigen ervaring als kind wist ik van jongs af aan al dat ik later kinderfysiotherapeut wilde worden.  Daarbij vind ik het belangrijk dat een kind zich op zijn gemak voelt en hopelijk net zoveel plezier ervaart aan de behandelingen als dat ik vroeger heb ervaren.

Of het nu gaat om groei klachten, vertraagde motorische ontwikkeling of andere klachten, ik ga graag de uitdaging aan met ouders en kind om gezamenlijk de hulpvraag te beantwoorden. 

Mail Mandy

aanwezig    m d w d v z z

Klant is koning

Aandachtsgebieden: Vriendelijk ontvangst en goede communicatie, Klachtenfunctionaris

Goede communicatie is van essentieel belang om de juiste patient door te verwijzen naar de juiste fysiotherapeut en voor de juiste behandeling.

Als ondersteunend administratief medewerker ben ik trots dat ik dit leuke en kundige team mag ondersteunen, zodat ieder op een snelle, vriendelijke en vakkundige manier geholpen kan worden.
Wij zien u graag!

Mail Djuly

aanwezig    m d w d v z zAandachtsgebieden: Sportfysiotherapie en manuele therapie

Sinds maart 2024 loop ik stage bij Fysio on the Move. Ik loop elke maandag, dinsdag en donderdag stage bij Anique en bij Steven. Ik heb het ontzettend naar mijn zin enben nog steeds veel aan het leren. Ik vind het leuk dat ik tijdens mijn stage een combinatie van sportfysiotherapie en manuele therapie te zien krijg, hierdoor heb ik een hele afwisselende stage. Ik heb zin om nog meer te leren binnen deze praktijk. In mijn vrije tijd hou ik er ook van om sportief bezig te zijn. Ik werk in de sportschool en vind het ook leuk om zelf te wielrennen, schaatsen en krachttraining uitvoeren. Ik kijk ernaar uit om veel  patiënten te helpen met hun klachten.

aanwezig    m d w d v z z