Mensen weer vrij laten bewegen

Aandachtsgebieden: Rug, nek, schouder, hoofdpijn, duizeligheid

Sinds september 2019 ben ik praktijkhouder bij Fysio on the Move. Mijn grootste uitdaging is om een sterk team met goed geschoolde therapeuten te sturen. Samenwerken tussen de verschillende specialisaties binnen ons team maakt dat een behandeling nog beter aansluit bij de behoefte van de patiënt.
In 2017 zijn we verhuisd met de hoofdlocatie naar het Medisch Centrum Bodegraven waar we nauw samenwerken met huisartsen, specialisten en andere zorgverleners. Door de korte lijnen maken we nog beter gebruik van ieders expertise om een patiënt zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Naast het toepassen van manuele therapie zoek ik waar nodig naar een psychosomatische oorzaak van de klachten en neem daarin een coachende rol.

Ik werk nu zo’n 13 jaar op deze praktijk. Hiervoor heb ik mijn leerschool in een ziekenhuis en een revalidatiecentrum gehad.

Mail Tim

aanwezig    m d w d v z z

Samen de handen uit de mouwen steken

Aandachtsgebieden: Manuele therapie

Een fysiotherapeutische behandeling is volgens mij een samenwerkingsproject tussen de patiënt en mij, waar we beiden met doorzettingsvermogen en een goede dosis humor doorheen komen. Iedere klacht en elke patiënt is uniek. Aan mij is de uitdaging om uit te zoeken wat er exact aan de hand is, om aanleiding, oorzaak en gevolg te scheiden en om te bepalen hoe voor de betrekkende persoon het beste eindresultaat kan worden behaald.

Ik krijg een glimlach op m’n gezicht wanneer ik met kleine tips een hoop ellende kan voorkomen en ben trots m’n verkrampte vingers, wanneer ik iemand ‘uit de knoop’ heb kunnen halen. De kracht van Fysio on the Move zit hem in het totaalpakket: het meedenken, de vele specialisaties op één plek, de samenwerking in een zorgcentrum en de drijfveer om altijd het hoogst haalbare voor haar klanten te bereiken.

Mail Steven

aanwezig    m d w d v z z

De oorzaak behandelen in plaats van alleen de symptomen

Aandachtsgebieden: Neurorevalidatie , Handtherapie, Kwetsbare ouderen/ geriatrie

Geen enkele klacht is hetzelfde, dat maakt voor mij fysiotherapie zo uniek. Bij iedereen die binnenkomt zoeken we samen naar een behandeling die het beste past. Steeds vaker merk ik dat er meer aan de hand is dan alleen een lichamelijke klacht. Dan probeer ik erachter te komen of er wellicht een andere oorzaak is. Als fysiotherapeut wil je het liefst de oorzaak behandelen in plaats van alleen maar de symptomen.

Als algemeen fysiotherapeut behandel ik diverse klachten. Het meest zie ik o.a. elleboogklachten, hand/polsklachten en mensen die een CVA (hersenberoerte/bloeding) hebben gehad. Daarnaast kunt u bij mij terecht voor andere klachten van het lichaam. 

In de fysiotherapie ben je nooit uitgeleerd en het vak is constant aan het veranderen. Dit betekent voor mij dat je continu bezig bent met kennis op peil houden en ervoor zorgen dat elke cliënt de beste behandeling krijgt.

Mail Samantha

aanwezig    m d w d v z z

Het gaat niet om de klacht, maar om de mens

Aandachtsgebieden: De oncologische patiënt, kwetsbare ouderen/ geriatrie, Leefstijlcoaching

Het gaat mij niet alleen om de klacht, maar vooral ook om de mens erachter. De een wil graag de nadruk op praten en informatie, terwijl de ander juist actief aan de slag wil. Ik wil ruimte bieden voor die verschillen, door goed te luisteren naar wat iemand nodig heeft.

Oedeemtherapie is vaak langdurig, het betreft vaak mensen die chronisch ziek zijn. Ik vind het zelf prettig om een goede band op te bouwen met de mensen die bij me komen. Het geeft mij een prettig gevoel om te weten dat ik iets voor mensen kan betekenen in trajecten die niet altijd makkelijk zijn.

Mail Adriëtte

aanwezig    m d w d v z z

Mens sana in corpore sano (latijn) betekent “Een gezonde geest in een gezond lichaam”

Aandachtsgebieden: Knie, (sport)revalidatie, patiënten met de ziekte van Parkinson (aangesloten bij Parkinsonnet), post Covid-19 revalidatie

Dit jaar ben ik 20 jaar aan het werk als fysiotherapeut en 19 jaar bij Fysio on the Move.

Als MSc sportfysiotherapeut, begeleid ik nog steeds met veel enthousiasme en plezier sporters die bijvoorbeeld een operatie hebben ondergaan of een hardnekkige blessure hebben die hen van het sporten weerhoudt. Gaandeweg de jaren als (sport)fysiotherapeut, merk ik dat de mindset van de patiënt mij steeds meer intrigeert en bezig houdt. Waarom heeft nu precies deze patiënt c.q. sporter last van deze blessure en luistert deze persoon wel goed naar zijn of haar lichaam, of negeert deze de signalen? Zo ja, waarom?

Ik hoop dat ik door coaching van de patiënt, hem of haar inzicht kan geven in het herstelproces van ons lichaam. Soms heeft de ene blessure nu eenmaal meer tijd nodig voor herstel dan de andere. Hierbij heeft het dan dus geen zin om ‘door te duwen’ en fanatiek te blijven oefenen, dan heeft rust meer de boventoon. Indien het lichaam klaar is om meer fysieke inspanning te gaan leveren dan gaan we er natuurlijk tegenaan!

Mail Joyce

aanwezig    m d w d v z z

Elk mens is uniek

Aandachtsgebieden: Bekken, Revalidatie, Mindfulness

Voor mij is elk mens uniek, en elke klacht ook. Als bekkentherapeut behandel ik mensen in alle levensfasen: Van peuters die moeite hebben met de overgang naar het potje, tot volwassen mannen die moeten revalideren en van ouderen tot jonge moeders. Het bekken en de bekkenbodem zijn zowel complex, intiem, maar ook tamelijk onbekend bij veel patiënten.

Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ik een vertrouwensband opbouw met de patiënt. Juist omdat het bekken in het lichaam een heel eigen gebied is. Klachten in het bekken zijn regelmatig van psychosomatische aard. Een zorgvuldige en aandachtige benadering met duidelijke instructies over houdingen en oefeningen is heel belangrijk.

Mail Astrid

aanwezig    m d w d v z z

Ik richt me voor de volle 100% op de klacht die ik tegenkom

Aandachtsgebieden: Shockwave

Fysiotherapie is een fantastisch vak. Elke dag mensen helpen om van hun klachten af te komen geeft onwijs veel voldoening. Daarom ook mijn keuze voor dit vak. Iedereen die we zien is uniek en zal behoefte hebben aan een specifieke aanpak van zijn/haar klachten. Ik probeer samen met mijn patiënten zo oplossingsgericht mogelijk te werken. Vertrouwen speelt hierin een belangrijke rol. Het doel is om de patiënt snel minder klachten te laten ervaren tijdens zijn/haar dagelijks leven, sporten en/of hobby’s.
 
In september 2020 ben ik begonnen met de opleiding tot manueel therapeut. Ik heb de wil om voor iedere patiënt die ik zie de beste zorg te kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat ik continue op zoek ben naar verdieping en kennis. Tijdens de opleiding krijg ik die extra kennis over aandoeningen en klachten. Daarnaast leer ik er ook extra behandelmethodes die ik kan toepassen.

Mail Robin

aanwezig    m d w d v z z

Oprechtheid en fantasie van het kind maakt het werk als kinderfysiotherapeut compleet

Aandachtsgebieden: Kinderen van 0-16 jaar

Kinderen leren spelenderwijs! Problemen bij het bewegen kunnen het spelenderwijs leren in de weg staan en daardoor een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het leven van het kind en (indirect) zijn ouders.

Ik vind het erg leuk om samen met kind en ouders te werken. Goede aandacht van iedereen rondom het kind geeft de beste stimulans tot ontwikkeling. De oprechtheid en fantasie van het kind maakt het werk als kinderfysiotherapeut voor mij compleet.

Mail Patricia

aanwezig    m d w d v z z

Ieder heeft zijn eigen uitdagende actieve doel

Aandachtsgebieden: Sportrevalidatie, peesblessures, heup, knie, enkel en schouder

Door zelf verschillende sporten te hebben beoefend, het CIOS en mijn 12 jaar werkervaring op Papendal als sportfysio is sporten altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Het geeft mij vertrouwen, ontspanning, fysieke fitheid, doorzettingsvermogen en gezelligheid. Zo heeft elk persoon zijn verhaal en doel om te sporten en bewegen.

Ben je een geblesseerde top- of amateur sporter, een actieve persoon of heb je fysiek werk, ik ga de uitdaging aan om je zo snel mogelijk weer fit te krijgen en te behouden. Daarbij vind ik het belangrijk dat de actieve rol van de persoon centraal staat.

Mail Anique

aanwezig    m d w d v z z

Het benutten van eigen mogelijkheden, regie en verantwoordelijkheid staan centraal

Aandachtsgebieden: Hart, -vaat,- en longrevalidatie, revalidatie na covid-19, kwetsbare ouderen/ geriatrie, leefstijlcoaching, artrose heup- en/of knie, post-operatieve fysiotherapie na TKP, THP

De diversiteit van het vak trekt mij aan, elke patiënt en elke klacht is anders; dit vraagt om zorg op maat. Ik begeleid mensen zowel 1 op 1, als in groepsverband. Daarbij werk ik graag samen met huisartsen, specialisten en andere hulpverleners. Samen om de patiënt heen staan; de beste zorg voor hen willen leveren, dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Het is voor mij een uitdaging patiënten met meervoudige, complexe problematiek te helpen. Daarbij staan voor mij, voor zover dat kan, het benutten van eigen mogelijkheden, regie en verantwoordelijkheid van de patiënt centraal. Wat zal bijdragen aan een stuk kwaliteit van leven en participatie in de samenleving.

Ik ben aangesloten bij Chronisch zorgnet, COPD Netwerk Midden-Holland en Utrecht

Tot ziens in de praktijk!

Mail Angela

aanwezig    m d w d v z z

Ik ga voor een goede verstandshouding tussen patient en therapeut.

Als therapeut ben ik erg  geïnteresseerd in de oncologische patient.  Een master oncologische revalidatie was daarom een logische keuze.  Ik ben graag een steun voor mijn patienten die hen helpt in een voor hun moeilijke tijd. Hierbij vind ik communicatie een erg belangrijk onderdeel. Ik ben van mening dat een goede verstandshouding tussen patient en therapeut een belangrijke basis is voor een spoedig herstel. Ik doe het liefst zoveel mogelijk in samenspraak.

Naast mijn werkzaamheden ben ik erg dol op muziek. Ik luister op mijn vrije dagen graag allerlei LP's van A tot Z. Ook hardlopen is iets waar ik me graag mee bezig houd wanneer het weer het toe laat.

Mail Bas

aanwezig    m d w d v z z

Fysiotherapie is en blijft een boeiend vak!

Aandachtsgebieden: Sportfysiotherapie, oedeemtherapie, schouder, knie, enkel, heup, hardloopanalyses, tapen.

 

Sinds 2007 werk ik met plezier als fysiotherapeut. In 2013 heb ik de masteropleiding sportfysiotherapie afgerond en in 2016 de opleiding oedeemtherapie. 

Belangrijk vind ik met elkaar goede zorg leveren. Dit betekent dat er een goede samenwerking moet zijn tussen patiënt en therapeut, maar ook met collega’s en eventueel andere zorgverleners in de regio. 

Als sportfysiotherapeut behandel en adviseer ik patiënten met sportgerelateerde hulpvragen op ieders niveau, van beginnende sporters tot prestatiegerichte sporters. Samen zoeken we naar de beste manier om weer terug te komen op het gewenste niveau. 

Als oedeemtherapeut behandel en adviseer ik patiënten met lymfoedeem, veneus oedeem of lipoedeem. Hierbij is goed zelfmanagement ook een belangrijk onderdeel van de behandeling. Graag denk ik met u mee hoe u zelf op een zo goed mogelijke manier met het oedeem om kan gaan. 

Fysiotherapie is en blijft een boeiend vak waarbij iedere persoon en klacht een eigen op maat gemaakte behandeling nodig heeft. 

Mail Mariëlle

aanwezig    m d w d v z z

Klant is koning

Aandachtsgebieden: Vriendelijk ontvangst en goede communicatie

Goede communicatie is van essentieel belang om de juiste patient door te verwijzen naar de juiste fysiotherapeut en voor de juiste behandeling.

Als ondersteunend administratief medewerker ben ik trots dat ik dit leuke en kundige team mag ondersteunen, zodat ieder op een snelle, vriendelijke en vakkundige manier geholpen kan worden.
Wij zien u graag!

Mail Djuly

aanwezig    m d w d v z z