Mensen weer vrij laten bewegen

Aandachtsgebieden: Rug, nek , schouder, hoofdpijn, duizeligheid

Sinds september 2019 ben ik praktijkhouder bij Fysio on the Move. Mijn grootste uitdaging is om een sterk team met goed geschoolde therapeuten te sturen. Samenwerken tussen de verschillende specialisaties binnen ons team maakt dat een behandeling nog beter aansluit bij de behoefte van de patiënt.
In 2017 zijn we verhuisd met de hoofdlocatie naar het Medisch Centrum Bodegraven waar we nauw samenwerken met huisartsen, specialisten en andere zorgverleners. Door de korte lijnen maken we nog beter gebruik van ieders expertise om een patiënt zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Naast het toepassen van manuele therapie zoek ik waar nodig naar een psychosomatische oorzaak van de klachten en neem daarin een coachende rol.

Ik werk nu zo’n 13 jaar op deze praktijk. Hiervoor heb ik mijn leerschool in een ziekenhuis en een revalidatiecentrum gehad.

MAIL TIM

aanwezig    m d w d v z z

het gaat niet om de klacht, maar om de mens

Aandachtsgebieden: De oncologische patiënt

Het gaat mij niet alleen om de klacht, maar vooral ook om de mens erachter. De een wil graag de nadruk op praten en informatie, terwijl de ander juist actief aan de slag wil. Ik wil ruimte bieden voor die verschillen, door goed te luisteren naar wat iemand nodig heeft.

Oedeemtherapie is vaak langdurig, het betreft vaak mensen die chronisch ziek zijn. Ik vind het zelf prettig om een goede band op te bouwen met de mensen die bij me komen. Het geeft mij een prettig gevoel om te weten dat ik iets voor mensen kan betekenen in trajecten die niet altijd makkelijk zijn.

MAIL ADRIETTE

 

aanwezig    m d w d v z z

Niets is te hoog gegrepen voor mensen die hun top willen bereiken

Aandachtsgebieden: Knie, heup, enkel, revalidatie

Als sportfysiotherapeut kom ik vaak in aanraking met gedreven sporters, die weer het veld of de baan op willen. Dat geeft mij veel energie, wat zich uit in dynamische en energieke behandelingen.

Fysiotherapeuten schrijven geen medicijnen voor, maar helpen mensen met coaching, opbouwen tot herstel en informatieverstrekking. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten dat er echt naar ze geluisterd wordt. Ik krijg hier regelmatig jonge mensen, die voor het eerst een blessure hebben en daarmee aan de slag moeten. Die wil ik graag alle aandacht en goede begeleiding geven. Ik leg het hoe en waarom van alle onderdelen van de behandeling dan ook goed uit.

MAIL JOYCE

aanwezig    m d w d v z z

Elk mens is uniek

Aandachtsgebieden: Bekken, Revalidatie, Mindfulness

Voor mij is elk mens uniek, en elke klacht ook. Als bekkentherapeut behandel ik mensen in alle levensfasen: Van peuters die moeite hebben met de overgang naar het potje, tot volwassen mannen die moeten revalideren en van ouderen tot jonge moeders. Het bekken en de bekkenbodem zijn zowel complex, intiem, maar ook tamelijk onbekend bij veel patiënten.

Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ik een vertrouwensband opbouw met de patiënt. Juist omdat het bekken in het lichaam een heel eigen gebied is. Klachten in het bekken zijn regelmatig van psychosomatische aard. Een zorgvuldige en aandachtige benadering met duidelijke instructies over houdingen en oefeningen is heel belangrijk.

MAIL ASTRID

aanwezig    m d w d v z z

Een leven lang leren

Aandachtsgebieden: Patiënten met hoofdpijn en wervelkolom gerelateerde klachten

Na bijna drie jaar werkzaam te zijn geweest in Amsterdam-Noord als fysiotherapeut, ben ik sinds maart 2020 onderdeel van het ambitieuze team van Fysio on the Move.

Als fysiotherapeut ben ik iemand die helpt bij het vinden van een juiste balans tussen meerdere variabelen. Hierbij is het de kunst dat ik je ondersteun, maar jou ook laat nadenken over je eigen functioneren. Hierbij is het doel dat jij weer kunt functioneren zoals jij wilt.

Een mens is volgens mij nooit uitgeleerd, in de breedste zin van het woord; life-long-learning. Deze term past heel goed bij de dagelijkse praktijk, maar ook bij mijn werkzaamheden op de Hogeschool van Amsterdam. Hier geef ik les aan studenten fysiotherapie. Deze combinatie houd mij scherp en enthousiast.

Het is belangrijk voor mij, maar vooral fijn, om sportief bezig te zijn. De bergen trekken mij erg, zowel op mijn snowboard in de winter als met de backpack in andere seizoenen. Wanneer ik niet in de bergen ben, ren ik meestal door de polder of doe ik krachttraining.

Tot ziens in de praktijk!

aanwezig    m d w d v z z

de oorzaak behandelen inplaats van alleen de symptomen

Aandachtsgebieden: Psychosomatisch fysiotherapie, Hand, Pols en vingers

Geen enkele klacht is hetzelfde, dat maakt voor mij fysiotherapie zo uniek. Bij iedereen die binnenkomt zoeken we samen naar een behandeling die het beste past. Steeds vaker merk ik dat er meer aan de hand is dan alleen een lichamelijke klacht. Dan probeer ik erachter te komen of er wellicht een andere oorzaak is. Als fysiotherapeut wil je het liefst de oorzaak behandelen in plaats van alleen maar de symptomen.

Als algemeen fysiotherapeut behandel ik diverse klachten. In de toekomst wil ik mij graag verdiepen in psychosomatisch fysiotherapie. Dit is fysiotherapie waarbij het psychische aspect de oorzaak heeft van de lichamelijke klachten. Hierbij kan gedacht worden aan lichamelijke klachten door depressie, burn-out, angststoornissen e.d.

In de fysiotherapie ben je nooit uitgeleerd en het vak is constant aan het veranderen. Dit betekent voor mij dat je continu bezig bent met kennis op peil houden en ervoor zorgen dat elke client de beste behandeling krijgt.

MAIL SAMANTHA

aanwezig    m d w d v z z

Ik richt me voor de volle 100% op de klacht die ik tegenkom

Aandachtsgebieden: Shockwave

Er zijn weinig vakken die zo uitdagend zijn als het vak fysiotherapie. Elk half uur zien we een nieuw probleem om mee aan de slag te gaan. Als fysiotherapeut probeer ik samen met mijn patiënt zo oplossingsgericht mogelijk te werk te gaan. Het kijken naar de klacht zelf is daarbij van groot belang. Echter, spelen er vaak nog andere factoren die invloed hebben op de klacht. Deze combinatie maakt voor mij het vak zo interessant. Elke nieuwe klacht is op deze manier telkens weer een nieuwe puzzel!

Ik wil me graag blijven ontwikkelen binnen de fysiotherapie, gelukkig zijn de mogelijkheden daarvoor eindeloos. Welke richting ik precies op wil ben ik nog aan het uitzoeken. In de tussentijd richt ik me met de volle 100% op elke klacht die ik nu tegenkom!

MAIL ROBIN

aanwezig    m d w d v z z

oprechtheid en fantasie van het kind maakt het werk als kinderfysiotherapeut compleet

Aandachtsgebieden: Kinderen van 0-16 jaar

Kinderen leren spelenderwijs! Problemen bij het bewegen kunnen het spelenderwijs leren in de weg staan en daardoor een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het leven van het kind en (indirect) zijn ouders. 

Ik vind het erg leuk om samen met kind en ouders te werken. Goede aandacht van iedereen rondom het kind geeft de beste stimulans tot ontwikkeling. De oprechtheid en fantasie van het kind maakt het werk als kinderfysiotherapeut voor mij compleet.

MAIL PATRICIA

aanwezig    m d w d v z z

Samen de handen uit de mouwen steken

Aandachtsgebieden: Geriatrie ,

Een fysiotherapeutische behandeling is volgens mij een samenwerkingsproject tussen de patiënt en mij, waar we beiden met doorzettingsvermogen en een goede dosis humor doorheen komen. Iedere klacht en elke patiënt is uniek. Aan mij is de uitdaging om uit te zoeken wat er exact aan de hand is, om aanleiding, oorzaak en gevolg te scheiden en om te bepalen hoe voor de betrekkende persoon het beste eindresultaat kan worden behaald.

Ik krijg een glimlach op m’n gezicht wanneer ik met kleine tips een hoop ellende kan voorkomen en ben trots m’n verkrampte vingers, wanneer ik iemand ‘uit de knoop’ heb kunnen halen. De kracht van Fysio on the Move zit hem in het totaalpakket: het meedenken, de vele specialisaties op één plek, de samenwerking in een zorgcentrum en de drijfveer om altijd het hoogst haalbare voor haar klanten te bereiken.

MAIL STEVEN

aanwezig    m d w d v z z

Ieder heeft zijn eigen uitdagende actieve doel

Aandachtsgebieden: Sportrevalidatie, peesblessures, heup, knie, enkel en voet

Door zelf verschillende sporten te hebben beoefend, het CIOS en mijn 12 jaar werkervaring op Papendal als sportfysio is sporten altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Het geeft mij vertrouwen, ontspanning, fysieke fitheid, doorzettingsvermogen en gezelligheid. Zo heeft elk persoon zijn verhaal en doel om te sporten en bewegen.

Ben je een geblesseerde top- of amateur sporter, een actieve persoon of heb je fysiek werk, ik ga de uitdaging aan om je zo snel mogelijk weer fit te krijgen en te behouden. Daarbij vind ik het belangrijk dat de actieve rol van de persoon centraal staat.

MAIL Anique

aanwezig    m d w d v z z

Klant is Koning

Aandachtsgebieden: Vriendelijk ontvangst en goede communicatie.

Goede communicatie is van essentieel belang om de juiste patient door te verwijzen naar de juiste fysiotherapeut en voor de juiste behandeling.

Als ondersteunend administratief medewerker ben ik trots dat ik dit leuke en kundige team mag ondersteunen, zodat ieder op een snelle, vriendelijke en vakkundige manier geholpen kan worden.
Wij zien u graag!

aanwezig    m d w d v z z