Mensen weer vrij laten bewegen

Aandachtsgebieden: Rug, nek , schouder, hoofdpijn, duizeligheid

Mijn doel is om mensen zich weer beter te laten voelen. We bieden trainingen met groepen aan, maar de meeste behandelingen zijn bij mij één op één en met een ‘hands-on’ aanpak. Mijn collega’s en ik werken niet alléén met mobilisaties. We zoeken waar nodig ook naar psychosomatische oorzaken. Uiteraard kunnen oefentherapie en ontspanningsoefeningen ook een onderdeel zijn van de therapie. Samen met de patiënt bepaal ik de te volgen therapielijn.

Ik werk zo’n acht jaar op deze praktijk. Hiervoor heb ik mijn leerschool in een ziekenhuis en een revalidatiecentrum gehad. Op de huidige werkplek voel ik mij helemaal thuis. We hebben een mooie praktijk, met fijne collega’s en ik heb hier een prachtkans om de praktijk over te nemen als mijn vader met pensioen gaat. Dat stimuleert en geeft veel energie om je werk zo goed mogelijk te doen.

aanwezig    m d w d v z z

Blijven leren

Aandachtsgebieden: Onbegrepen pijnklachten aan de wervelkolom

We gaan bij Fysio on the Move eerst het gesprek aan met de mensen die met klachten bij ons komen. We proberen de oorzaak van de klachten in kaart te brengen. Niet zelden is de patiënt onzeker over zijn klacht. Soms blijft de klacht bestaan vanwege een al dan niet bewuste stresssituatie, of ligt een matige conditie ten grondslag aan de klacht. In een persoonlijk behandelplan stellen we de te volgen therapie vast.

Innovatie is mijn inspiratie. Het vak van fysiotherapie is volop in ontwikkeling. Dry-needling is bijvoorbeeld weer een nieuwe manier om mensen van hun klachten af te helpen. Die innovaties houden mij scherp en helpen om mensen die bij ons komen nog beter en gerichter te helpen.

aanwezig    m d w d v z z

het gaat niet om de klacht, maar om de mens

Aandachtsgebieden: De oncologische patiënt

Het gaat mij niet alleen om de klacht, maar vooral ook om de mens erachter. De een wil graag de nadruk op praten en informatie, terwijl de ander juist actief aan de slag wil. Ik wil ruimte bieden voor die verschillen, door goed te luisteren naar wat iemand nodig heeft.

Oedeemtherapie is vaak langdurig, het betreft vaak mensen die chronisch ziek zijn. Ik vind het zelf prettig om een goede band op te bouwen met de mensen die bij me komen. Het geeft mij een prettig gevoel om te weten dat ik iets voor mensen kan betekenen in trajecten die niet altijd makkelijk zijn.

aanwezig    m d w d v z z

Niets is te hoog gegrepen voor mensen die hun top willen bereiken

Aandachtsgebieden: Knie, heup, enkel, revalidatie

Als sportfysiotherapeut kom ik vaak in aanraking met gedreven sporters, die weer het veld of de baan op willen. Dat geeft mij veel energie, wat zich uit in dynamische en energieke behandelingen.

Fysiotherapeuten schrijven geen medicijnen voor, maar helpen mensen met coaching, opbouwen tot herstel en informatieverstrekking. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten dat er echt naar ze geluisterd wordt. Ik krijg hier regelmatig jonge mensen, die voor het eerst een blessure hebben en daarmee aan de slag moeten. Die wil ik graag alle aandacht en goede begeleiding geven. Ik leg het hoe en waarom van alle onderdelen van de behandeling dan ook goed uit.

aanwezig    m d w d v z z

Elk mens is uniek

Aandachtsgebieden: Bekken, Revalidatie, Mindfulness

Voor mij is elk mens uniek, en elke klacht ook. Als bekkentherapeut behandel ik mensen in alle levensfasen: Van peuters die moeite hebben met de overgang naar het potje, tot volwassen mannen die moeten revalideren en van ouderen tot jonge moeders. Het bekken en de bekkenbodem zijn zowel complex, intiem, maar ook tamelijk onbekend bij veel patiënten.

Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ik een vertrouwensband opbouw met de patiënt. Juist omdat het bekken in het lichaam een heel eigen gebied is. Klachten in het bekken zijn regelmatig van psychosomatische aard. Een zorgvuldige en aandachtige benadering met duidelijke instructies over houdingen en oefeningen is heel belangrijk.

aanwezig    m d w d v z z

Je kunt altijd blijven leren

Aandachtsgebieden: Sportfysiotherapie, 4xt method

Als fysiotherapeut probeer ik altijd de oorzaak van de klacht te achterhalen, in plaats van alleen symptomen te behandelen. Pas dan kun je echt van de klacht af komen. Soms speelt hier een persoonlijke factor in mee. Dan is een goed gesprek soms beter op zijn plek dan bijvoorbeeld een oefenprogramma. Ik pas dit altijd aan de wensen en klachten van de patiënt aan binnen een persoonlijk behandelplan.

Het onderhouden van behaalde resultaten is een voorwaarde voor goed herstel. De zelfstandigheid van de patiënt vind ik daarin erg belangrijk. Daarom geef ik binnen het behandelplan vaak gerichte oefeningen mee voor thuis, zodat resultaten blijvend worden.

Fysiotherapie is een vak waar altijd uitdaging in blijft zitten en waar je altijd in kan blijven leren. Dat is voor mij erg belangrijk. Daarom wil ik mij gaan specialiseren in sportfysiotherapie.

aanwezig    m d w d v z z

de oorzaak behandelen inplaats van alleen de symptomen

Aandachtsgebieden: Psychosomatisch fysiotherapie, Hand, Pols en vingers

Geen enkele klacht is hetzelfde, dat maakt voor mij fysiotherapie zo uniek. Bij iedereen die binnen komt zoeken we samen naar een behandeling die het beste past. Steeds vaker merk ik dat er meer aan de hand is dan alleen een lichamelijke klacht. Dan probeer ik erachter te komen of er wellicht een andere oorzaak is. Als fysiotherapeut wil je het liefst de oorzaak behandelen inplaats van alleen maar de symptomen.

Als algemeen fysiotherapeut behandel ik diverse klachten. In de toekomst wil ik mij graag verdiepen in psychosomatisch fysiotherapie. Dit is fysiotherapie waarbij het psychische aspect de oorzaak heeft van de lichamelijke klachten. Hierbij kan gedacht worden aan lichamelijke klachten door depressie, burn-out, angststoonissen e.d.

In de fysiotherapie ben je nooit uitgeleerd en het vak is constant aan het veranderen. Dit betekent voor mij dat je continu bezig bent met kennis op peil houden en ervoor zorgen dat elke client de beste behandeling krijgt.

aanwezig    m d w d v z z

Ik richt me voor de volle 100% op de klacht die ik tegenkom

Aandachtsgebieden: Shockwave

Er zijn weinig vakken die zo uitdagend zijn als het vak fysiotherapie. Elk half uur zien we een nieuw probleem om mee aan de slag te gaan. Als fysiotherapeut probeer ik samen met mijn patiënt zo oplossingsgericht mogelijk te werk te gaan. Het kijken naar de klacht zelf is daarbij van groot belang. Echter, spelen er vaak nog andere factoren die invloed hebben op de klacht. Deze combinatie maakt voor mij het vak zo interessant. Elke nieuwe klacht is op deze manier telkens weer een nieuwe puzzel!

Ik wil me graag blijven ontwikkelen binnen de fysiotherapie, gelukkig zijn de mogelijkheden daarvoor eindeloos. Welke richting ik precies op wil ben ik nog aan het uitzoeken. In de tussentijd richt ik me met de volle 100% op elke klacht die ik nu tegenkom!

aanwezig    m d w d v z z

oprechtheid en fantasie van het kind maakt het werk als kinderfysiotherapeut compleet

Aandachtsgebieden: Kinderen van 0-16 jaar

Kinderen leren spelenderwijs! Problemen bij het bewegen kunnen het spelenderwijs leren in de weg staan en daardoor een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het leven van het kind en (indirect) zijn ouders. 

Ik vind het erg leuk om samen met kind en ouders te werken. Goede aandacht van iedereen rondom het kind geeft de beste stimulans tot ontwikkeling. De oprechtheid en fantasie van het kind maakt het werk als kinderfysiotherapeut voor mij compleet.

aanwezig    m d w d v z z

Samen de handen uit de mouwen steken

Aandachtsgebieden: Geriatrie ,

Een fysiotherapeutische behandeling is volgens mij een samenwerkingsproject tussen de patiënt en mij, waar we beiden met doorzettingsvermogen en een goede dosis humor doorheen komen. Iedere klacht en elke patiënt is uniek. Aan mij is de uitdaging om uit te zoeken wat er exact aan de hand is, om aanleiding, oorzaak en gevolg te scheiden en om te bepalen hoe voor de betrekkende persoon het beste eindresultaat kan worden behaald.
Ik krijg een glimlach op m’n gezicht wanneer ik met kleine tips een hoop ellende kan voorkomen en ben trots m’n verkrampte vingers, wanneer ik iemand ‘uit de knoop’ heb kunnen halen. De kracht van Fysio on the Move zit hem in het totaalpakket: het meedenken, de vele specialisaties op één plek, de samenwerking in een zorgcentrum en de drijfveer om altijd het hoogst haalbare voor haar klanten te bereiken.

aanwezig    m d w d v z z

Klant is Koning

Aandachtsgebieden: Vriendelijk ontvangst en goede communicatie.

Goede communicatie is van essentieel belang om de juiste patient door te verwijzen naar de juiste fysiotherapeut en voor de juiste behandeling.
Als ondersteunend administratief medewerker ben ik trots dat ik dit leuke en kundige team mag ondersteunen, zodat ieder op een snelle, vriendelijke en vakkundige manier geholpen kan worden.
Wij zien u graag!

aanwezig    m d w d v z z