Fysiotherapie

Wij moeten dagelijks kunnen rekenen op ons lichaam. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degenen die daar alles van weten zijn onze fysiotherapeuten. Bij Fysio on the Move kunt u terecht voor de behandeling van uw klachten, maar ook om klachten te voorkómen.

EEN PERSOONLIJKE BEHANDELING
Oefentherapie is vaak een belangrijk onderdeel van onze behandeling. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat voor u de beste manier van bewegen is. Oefentherapie geeft u vertrouwen in uw lichaam terug. De therapie is gericht op het vergroten van de spierkracht en de flexibiliteit van de gewrichten. De oefeningen kunnen ook helpen om de houding te verbeteren en het lichaam sterker te maken. Soms werken we met ademhalingstechnieken en/of ontspanningstechnieken.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling zijn oefeningen die u thuis moet doen. U krijgt een schema mee met oefeningen toegespitst op uw situatie, uw klacht en uw mogelijkheden. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van bepaalde massage/rekkingstechnieken. Door deze gerichte en persoonlijke begeleiding krijgt u inzicht in uw klacht en wat deze klacht veroorzaakt. Vervolgens leert u bewust te bewegen om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen.

VRAGEN EN OVERLEGGEN
Vaak is het doel is dat u weer pijnvrij kunt functioneren. Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten met de op u toegespitste oefeningen. Wij horen graag wat u voelt en staan altijd open voor uw vragen als iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en onze fysiotherapeuten draagt bij aan uw herstel.


Fysiotherapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Fysiotherapie

Covid-19 revalidatie

Wanneer men COVID-19 doorgemaakt heeft, kan dit invloed hebben op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, geur/smaak, spieren en conditie. Veel mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt, ervaren naast fysieke beperkingen ook problemen op emotioneel, cognitief en/of sociaal gebied. Het gaat hier om zowel diegene die een ziekenhuisopname hebben gehad, als al die mensen die thuis COVID-19 hebben doorgemaakt. 

Patiënten hebben veel baat bij adequate fysiotherapeutische revalidatie, vaak in samenwerking met andere disciplines zoals huisarts, ergotherapeut, diëtist en psycholoog.

Onze fysiotherapeuten (Angela en Joyce ) ondersteunen u in het herstel na Covid-19. We kijken tijdens het eerste intakegesprek, samen met u naar de mogelijkheden om de activiteiten in het dagelijks leven te hervatten.


Covid-19 revalidatie therapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Covid-19 revalidatie

Kinderfysiotherapie

Onze kinderfysiotherapeut behandelt kinderen in de leeftijdscategorie van 0-16 jaar. Bij kinderfysiotherapie wordt ingespeeld op de voortdurende verandering van groei en ontwikkeling van het kind. Dit speelt in de behandeling steeds een centrale rol.

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek.

Onze kinderfysiotherapeuten helpen u graag bij:

- Motorische problemen bij kinderen 
- Overgewicht/obesitas bij kinderen
- Huilbaby's 
- Prikkelverwerkingsproblematiek bij baby's en jongeren. 
- Slaapproblemen bij baby's en kinderen tot 18 jaar. 
- Voorkeurshouding / afplatting 
- Schrijfproblematiek
 

Bij sommige kinderen is er sprake van ontwikkelingsgerelateerde problematiek. De ontwikkeling kan vertraagd of afwijkend zijn. De oorzaak hiervan vergt nader onderzoek door de kinderfysiotherapeut, eventueel in samenwerking met andere disciplines.

Kinderen leren spelenderwijs! Problemen bij het bewegen kunnen het spelenderwijs leren in de weg staan en daardoor een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het leven van het kind en (indirect) zijn ouders. Kinderen vragen daarom een specifieke eigen benaderingswijze van de therapeut.

Leer hier over Kids on the Move onze nieuwste oefenprogramma voor kinderen!

Onze Fysiotherapeute Patricia staat voor u klaar als u problemen ervaart met uw pasgeboren baby. Patricia is gespecialiseerd in het behandelen van zuigelingen en kan helpen bij verschillende klachten. 


Kinderfysiotherapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Kinderfysiotherapie

DAVID Rugtherapie

Heeft u al langere tijd last van u rug? Wilt u uw leefstijl aanpassen om zo weer fit en soepel te kunnen bewegen? Dan is het David programma bij Fysio on the Move iets voor u!

Het David rugprogramma is een wereldwijd erkend, uniek concept dat zowel de mobiliteit als de kracht van de wervelkolom traint door nauwgezette controle van de lichamelijke aanpassingsprocessen. Het concept bestaat uit meerdere apparaten die allen gelinkt kunnen worden met een geavanceerd systeem dat de vooruitgang bijhoudt. Het is een totaalbenadering bestaande uit traditionele fysio, hef-en tiltechnieken, ergotherapie en stabilisatie van de wervelkolom. Het David programma is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en vindt plaats op speciaal fysiotherapeutische behandeltoestellen.

Tijdens de training op toestellen wordt het onderlichaam gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier worden onder andere de strek, rotatie en zijwaartse bewegingen van de rug getraind. Op een aantal manieren kan de belasting tijdens de behandeling bovendien worden aangepast door onze fysiotherapeut aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen.


DAVID Rugtherapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over DAVID Rugtherapie

Manuele therapie

Manuele therapie is gericht op het verbeteren van houding en bewegingen via beinvloeding van de gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: verbetering van de bewegingsvrijheid en minder pijn. De manueel therapeuten geven daarnaast instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in bewegen.

SPECIALISTEN IN BEWEGING
De manueel therapeut volgt ná de opleiding fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie. Daarmee worden extra kennis en vaardigheden opgedaan om de klachten aan het bewegingsapparaat, in het bijzonder van de wervelkolom, snel en effectief te beoordelen en te verhelpen.


Manueeltherapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Manuele therapie

Sportfysiotherapie

U bent geblesseerd. Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer het veld in, de baan op, fietsen, hardlopen enzovoorts Een sportgerichte behandeling en begeleiding van onze sportfysiotherapeut zorgt daarvoor. Samen met de therapeut herstelt u tot uw oorspronkelijke sportniveau. Onze NVFS geregistreerde sportfysiotherapeut geeft deskundig advies, of het nu gaat over de zadelhoogte van uw fiets of over trainingsopbouw.

Sportfysiotherapie helpt niet alleen sporters weer op weg, maar biedt ook uitkomst voor wie (weer) wil beginnen met bewegen. Misschien bent u in de loop van de tijd zwaarder geworden, of is het vanwege een handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om (weer) te gaan sporten.

Onze sportfysiotherapeuten helpen u weer op weg!


Sportfysiotherapeuten werkzaam in onze praktijk

Dry Needling

Dry needling is een techniek, waarbij de therapeut spieren met een naald aanprikt. Deze therapievorm is zeer effectief voor de behandeling van ‘knopen’ (‘tenderpoints’) in een spier. Dit zijn kleine verhardingen die voor vervelende, uitstralende pijnklachten kunnen zorgen.De therapeut plaatst gericht, zeer dunne naaldjes in een spier om deze snel en langdurig te laten ontspannen.

Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Het is gebaseerd op de westerse anatomische en neurofysiologische kennis. (Het is dus géén acupunctuur). Bij dry needling gebruikt de therapeut meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt.


Dry Needling therapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Dry Needling

Bekkentherapie

De bekkenbodemspieren zijn belangrijk voor het dagelijks bewegen en het voorkomen van rug-en bekkenpijn. Ze werken nauw samen met de buik- en rugspieren. Een klacht in het bekken leidt al snel tot een klacht in de bekkenbodem en omgekeerd. Gerichte fysiotherapie verhelpt en voorkomt dergelijke klachten. Wij leren u alle relevante spieren rondom het bekken te herkennen en te gebruiken. Wij geven ook advies over hulpmiddelen, zoals een bekkenband. Zwangere vrouwen met bekkenpijn helpen wij actief te blijven en optimaal te blijven functioneren.

Problemen rond het bekken ontstaan vaak door bijv. een verkeerde manier van plassen of ontlasten. Blaasontstekingen, buik- of prostaatoperaties en zwangerschap en bevalling kunnen ook leiden tot problemen. Voorbeelden van deze problemen zijn:

  • Ongewild urineverlies
  • Verlies van ontlasting
  • Een niet te onderdrukken aandrang om te plassen of ontlasten
  • Te veel of te vaak naar het toilet moeten
  • Pijn in de onderbuik, bekkenbodem, bij het stuitje of schaambeen
  • Verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Seksuele problemen kunnen ook samenhangen met niet goed functionerende spieren

Onze bekkentherapeut geeft u inzicht en uitzicht bij het verhelpen van bovenstaande problemen.


Bekkentherapeuten werkzaam in onze praktijk

Handtherapie

Uw handen zijn belangrijk gereedschap. Pas als u letsel aan de handen heeft, merkt u hoe beperkend dit is. Wij zijn specialist in het behandelen van klachten aan hand en pols. Zodat u zo snel mogelijk weer kunt doen wat belangrijk is.

Onze handtherapeut Samantha is een erkende fysiotherapeut. Door uitgebreide nascholing en klinische ervaring heeft zij zich gespecialiseerd in de behandeling van hand, pols en arm.

Onze handtherapeut is uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. We werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed herstel. Onze therapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

Mindfulness

Mindfulness kan u helpen om chronische pijn en of stress te verminderen. De training leert je om in het hier en nu te leven en alles met aandacht te doen: fietsen, eten of werken. Het brengt je aandacht op wat je nu doet, voelt en ervaart.

Het doel van de mindfullness training is om meer bewust te worden van onze gedachten , gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen van moment tot moment. Daarmee geven we onszelf de mogelijkheid om te kiezen wat te doen of te laten. In plaats van automatisch in dezelfde oude denkpatronen terecht te komen die wellicht (mede) oorzaak zijn van stress vermoeidheid of chronische pijn.

Aandachtig leven vraagt oefening en inspanning. Alleen door dagelijks oefeningen kunnen we ontdekken wat aandachtig leven voor ons betekent. Onze fysiotherapeut kan u begeleiden om dit proces te doorlopen.


Mindfulness therapeuten werkzaam in onze praktijk

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel. Lymfoedeem ontstaat bijvoorbeeld doordat de afvoer van lymfevocht is verminderd. Dit kan leiden tot vochtophoping in armen en benen, het gezicht of de romp. Ook oncologische aandoeningen als borstkanker, of medische ingrepen kunnen oedeemklachten veroorzaken. De behandeling van deze klachten bestaat uit een combinatie van:

  • Manuele lymfedrainage: Een massagetechniek ter stimulering van de afvoer van lymfevocht.
  • Compressietherapie: Om de zwelling zo snel mogelijk te verminderen, zullen soms bandages gebruikt worden. Deze bandages zijn niet altijd prettig, maar wel een belangrijk onderdeel van de therapie.
  • Oefentherapie: Gericht op mobiliteit, kracht, stimuleren van niet aangedane lymfevaten en conditietraining.
  • Ademtherapie: Specifieke ademhalingsoefeningen zijn een stimulans voor de afvoer van lymfevocht.
  • Voorlichting: Over de behandeling en de gevolgen van de behandeling. huidverzorging, voeding, preventie van oedeem en zelfhulp.

Om te zorgen dat de vochtophopingen niet terugkeren, is soms een Therapeutische Elastische Kous (TEK) nodig. 


Oedeemtherapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Oedeemtherapie

Psychosomatische therapie

Psychische overbelasting uit zich vaak in klachten als hoofdpijn, hyperventilatie, burn-out, slaapstoornissen, angstklachten en chronische pijn. Onze psychosomatische fysiotherapeut stelt aan de hand van een zorgvuldig onderzoek op basis van een uitgebreide intake en het invullen van diverse klachtenlijsten een behandelplan op samen met de patiënt.

Onze psychosomatische therapeuten volgden na hun opleiding fysiotherapie, een driejarige opleiding psychosomatische fysiotherapie waarin veel aandacht is voor de samenhang tussen lichamelijk klachten en psychische (over)belasting. Behandeling bestaat vaak uit het aanleren van diverse ontspanningstechnieken, zoals mindfulness. Daarnaast is er veel aandacht voor het vergroten van de bewustwording over het eigen functioneren.


Psychosomatische therapeuten werkzaam in onze praktijk

Revalidatie

Na een ongeval of operatie kan het nodig zijn om met professionele hulp opnieuw te leren bewegen. De fysiotherapeut stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op om stapje voor stapje, in verantwoord tempo te revalideren. Bij ons kunt u revalideren na operaties aan heup, knie of rughernia, na een beroerte, een dwarslaesie en tal van andere indicaties. De revalidatie vindt plaats ná uw ontslag uit ziekenhuis of revalidatiecentrum.


Revalidatie therapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Revalidatie

Eerstelijns hartrevalidatie

Wanneer u te maken heeft (gehad) met een hartaandoening kan dat grote impact en gevolgen hebben. Eenmaal thuis kunnen patiënten de eerste fase van de hartrevalidatie poliklinisch in het ziekenhuis voortzetten. De hartrevalidatie kan echter, indien de patiënt stabiel genoeg is, ook direct gestart worden bij een gespecialiseerde eerstelijns fysiotherapeut in de buurt.

Indien de eerste fase van de hartrevalidatie vanwege de mogelijke risico’s toch eerst in het ziekenhuis moet plaatsvinden, kan het vervolg indien wenselijk en nodig alsnog plaatsvinden in de eerste lijn bij Fysio on the Move.

Het hartrevalidatieprogramma is bedoeld voor patiënten na een hartinfarct, een dotterbehandeling, een bypass- of hartklepoperatie, een ablatie, een cardioversie, een aortadissectie-operatie, een pacemaker of ICD- plaatsing en bij hartfalen. Effectieve behandeling, begeleiding en monitoring kunnen de klachten bij hartfalen verlichten en hanteerbaar maken. Hartrevalidatie is een goed middel om uw herstel te bevorderen. Zo leert u onder andere omgaan met vermoeidheids- of benauwdheidsklachten, pijn op de borst en eventueel aanwezige angst en onzekerheid. Hartrevalidatie draagt tevens bij aan het verbeteren en het op peil brengen van uw lichamelijke conditie en spierkracht.

Samen met Angela leert u uw eigen grenzen kennen en wordt u gestimuleerd tot een actieve levensstijl. Hartrevalidatie vraagt om zorg op maat en wordt daarom op uw individuele mogelijkheden afgestemd. De totale duur van het programma varieert van 6 tot 12 weken. Angela werkt nauw samen met andere zorgverleners zoals uw cardioloog, huisarts, praktijkondersteuner, diëtist en psycholoog.


Eerstelijns hartrevalidatie therapeuten werkzaam in onze praktijk

Claudicatio Intermittens revalidatie

Etalagebenen is de volksterm voor claudicatio intermittens. Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor te weinig zuurstof naar de spieren wordt aangevoerd. Hierdoor ervaart men krampachtige pijn of een doof gevoel in het been tijdens en na inspanning. Deze pijn treedt vaak op in de kuiten, maar kan ook in de bovenbenen of bilspieren optreden. 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat fysiotherapie bij claudicatio leidt tot verbetering van de loopafstand en een sterke vermindering van pijn. In een op maat gemaakt revalidatie programma word je gestimuleerd veel te lopen door middel van looptraining en tevens kijken we wat je kunt verbeteren aan je leefstijl.

Onze claudicatio fysiotherapeuten Adriette en Angela zijn specifiek geschoold in het begeleiden en behandelen van claudicatio patiënten en zijn aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Dit is een landelijk netwerk voor fysiotherapeuten, die gespecialiseerd zijn in het geven van looptraining bij etalagebenen. Zij hebben specifieke kennis van de aandoening en het verloop.


Claudicatio Intermittens revalidatie therapeuten werkzaam in onze praktijk

Longrevalidatie

Heeft u een longaandoening als astma, COPD of longfibrose of heeft u een longoperatie ondergaan, dan kunt u bij Fysio on the Move terecht voor longrevalidatie. 

De fysiotherapeut kan u leren hoe u het gevoel van kortademigheid kunt beïnvloeden. U krijgt een persoonlijk trainingsprogramma op maat bestaande uit conditie- en krachttraining. Bij hoesten met slijm leert u effectief te hoesten/huffen. Ook krijgt u begeleiding bij het leren doseren van uw dagelijkse activiteiten en leert u om te gaan met eventuele angst en onzekerheid.

Het resultaat: uw uithoudingsvermogen en spierkracht verbetert, waardoor u alledaagse activiteiten beter of minder kortademig kunt uitvoeren. Omdat u uw ademhaling beter reguleert en uw activiteiten beter doseert, bent u uiteindelijk tot meer in staat. Door beweegervaring op te doen, voelt u zich meer zelfverzekerd en neemt de angst af.

Onze fysiotherapeut Angela is aangesloten bij COPD-netwerk Utrecht en Midden-Holland. We helpen u graag!


Longrevalidatie therapeuten werkzaam in onze praktijk

Oncologische fysiotherapie


Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen problemen krijgen door de ziekte zelf of door de behandeling. Bij deze problemen kan de oncologiefysiotherapeut helpen. De therapie kan ingezet worden in verschillende fase van de ziekte.

Curatieve fase: als de behandeling gericht is op genezing. Hierbij helpt de oncologietherapeut bij het terugkrijgen van verloren of verminderde vaardigheden.

Palliatieve fase: werken patiënten samen met de fysiotherapeut aan het behoud van wat ze nog kunnen.

Terminale fase: begeleidt de fysiotherapeut de patiënt bij het feit dat hij steeds minder kan.

Door de vroegtijdige ontdekking (via screening) en betere behandelmethoden krijgt kanker steeds meer het karakter van een chronische ziekte. Dit heeft gevolgen voor het fysieke, psychische en sociale welzijn van patiënten. Mensen moeten (op hun eigen manier) leren omgaan met de nieuwe situatie. Bovendien draagt een actieve leefstijl bij aan de overlevingskans en kan het een aantal risicofactoren voor kanker verminderen.

Oncologiefysiotherapeuten kunnen hierbij een ondersteunende rol vervullen.


Oncologische fysiotherapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Oncologische fysiotherapie

Neurorevalidatie

Neurologische aandoeningen zijn aandoeningen aan het zenuwstelsel: uw hersenen, ruggenmerg en zenuwen. Iedere aandoening heeft eigen, kenmerkende verschijnselen als pijn, vermoeidheid, psychische problemen of moeite met bewegen.

Na een beroerte, Parkinson, MS of een niet aangeboren hersenletsel zijn er bijna altijd gevolgen voor uw dagelijks functioneren. Neurorevalidatie is speciaal voor patiënten met een neurologische aandoening, gericht op meer zelfstandigheid in het dagelijks leven.

In samenspraak met u en uw partner wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit wordt gedaan nadat onze fysiotherapeut met u en uw partner/mantelzorger een intake heeft gedaan, en metingen heeft afgenomen. Ook bekijkt onze fysiotherapeut of het nodig is om andere disciplines in te schakelen als dat nog niet gedaan is. Hierbij kunt u denken aan uw eigen huisarts, logopedist, ergotherapeut e.d.

Met intensieve fysiotherapie behaald u, uw doelen of stagneert u de progressie van de aandoening. Deze doelen worden met regelmaat geëvalueerd met u en uw partner, ook om te kijken of deze eventueel moet worden bijgesteld. Het is van uiterst belang dat u ook zelf in uw thuissituatie aan de slag gaat, dit komt uw herstelproces ten goede.

Shockwave therapie

Shockwave is een innovatieve en nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Door het inzetten van deze techniek zijn wij ervan overtuigd de beste behandeling bij pijnklachten aan pezen en spieren te kunnen bieden. Vaak wordt shockwave in samenwerking met oefentherapie ingezet.

Een shockwave-apparaat geeft geluidsgolven af met hoge energiewaarde. Deze golven stimuleren de stofwisseling en bloedcirculatie in aangedane pezen, waardoor het herstelproces versneld op gang komt. Overbelast of verzwakt peesweefsel wordt met shockwave-therapie sterker en kan weer meer belast worden. Shockwave-therapie is daarom een populaire methode om chronische pees aandoeningen te behandelen.


Shockwave therapeuten werkzaam in onze praktijk

Vliegwieltraining

Bij onze Fysio on the Move locatie Medisch Centrum Bodegraven is het nu ook mogelijk om onder begeleiding van onze fysiotherapeuten te trainen aan de hand van de vliegwiel methode.

Deze vrij nieuwe trainingsmethode is uit recente onderzoeken efficiënter gebleken dan gewone kracht training. Vliegwiel training is een isoinertial training, dat wil zeggen dat de kracht die je levert in de uitgaande beweging omgezet wordt in een net zo zware teruggaande beweging, ook wel de excentrische fase genoemd. Deze excentrische fase is zeer belangrijk als het gaat om een prikkel afgeven aan je lichaam om sterker te worden. Doordat je niet met een vaste hoeveelheid gewicht werkt, maar met eigen gegenereerde kracht, ben je continu met je maximale kracht levering bezig per herhaling. Zo haal je betere resultaten met je training, welke wij goed bij kunnen houden met de ingebouwde kracht meter/app.

Vliegwiel training is inzetbaar op verschillende vlakken. Zo is het natuurlijk uitermate geschikt voor algemene krachttraining maar ook zeker bij sportrevalidatie trajecten omdat je nooit zwaarder traint dan jij zelf qua kracht kan leveren op dat moment.

Wat zijn de voordelen van vliegwieltraining?

  • Grotere krachtsontwikkeling door intensievere trainingsmethode
  • Verbetert de motorische coördinatie
  • Verbetert de interne spierstructuur en versterkt de pezen
  • Kortere en intensievere training sessies, oftewel efficiënter! 

Vliegwieltraining therapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Vliegwieltraining

Bedrijfsfysiotherapie

Gezondheidsproblemen komen uiteraard ook op de werkplek voor. Dat is vervelend voor zowel de medewerker als de werkgever. Beiden hebben er baat bij dat de werknemer snel herstelt en weer aan de slag kan. De fysiotherapeut, manueel therapeut en bedrijfsfysiotherapeut kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

De bedrijfsfysiotherapeut zet zich in voor de gezondheid van organisaties en medewerkers. Dat doen we op verschillende manieren:

  • We helpen gezondheidsproblemen op de werkplek te voorkomen.
  • We verminderen (structurele) aandoeningen van het bewegingssysteem.
  • We ondersteunen bij de re-integratie van (langdurig) zieke werknemers.
  • We zorgen voor snel herstel bij blessures en andere lichamelijke ongemakken.

We helpen u graag!

Fysio fitness

FysioFitness is een vorm van fitness met begeleiding van onze fysiotherapeut. Voor mensen met bepaalde klachten is het uiterst zinvol om na een behandeltraject van onze fysiotherapeut door te gaan met fysioFitness . Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met rug- en nekklachten,knie/heup klachten of een chronische aandoeningen. Specifieke training hiervoor zal leiden tot vermindering van klachten en risico op terugval. Echter, ook als er nog geen klachten zijn is het belangrijk om te zorgen dat dit zo blijft.

Onze fysiotherapeuten zijn specialisten op het gebied van het menselijk lichaam. Ons hele team heeft zeer uitgebreide kennis en inzicht in het functioneren van de spieren en gewrichten. Deze kennis is van essentieel belang tijdens het trainen, zowel ter voorkoming van klachten als bij een bepaalde klacht of aandoening.

Uw trainingsprogramma is tijdcontigent (12 of 24 weken) en kan bestaan uit cardio, gecombineerd met kracht en mobiliteitssoefeningen. Uw algemene conditie traint u op cardio trainingsapparatuur zoals de hometrainer, loopband, crosstrainer of roeiapparaat. Verder kan op verschillende manieren de lokale spierkracht getraind worden. Dit kan zowel op de krachtapparatuur en met behulp van losse dumbells. Tevens krijgt u ter ondersteuning een digitaal oefenprogramma voor thuis.

Het doel van Fysiofitness is het vergaren van inzicht in het voorkomen van klachten en uiteindelijk zelf voortzetten van trainen  in bijvoorbeeld een sportschool of een andere vorm van sport.

 


Fysio fitness therapeuten werkzaam in onze praktijk

Leefstijlcoaching (GLI)

“De BeweegKuur is een leefstijlprogramma waarbij stapsgewijs aan een gezondere leefstijl wordt gewerkt. Dit gebeurt zowel op individueel vlak als in groepsverband. We kijken naar wat iemand wil bereiken en wat het beste bij diegene past.”

Stimuleren van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering staan hierbij centraal. Het hebben van een ongezond gewicht, een grote buikomvang of en medische aandoening (zoals diabetes, een verhoogde bloeddruk of artrose) zijn redenen om te starten met de BeweegKuur. De huisarts of praktijkondersteuner zal de eerste screening doen en u doorverwijzen als u in aanmerking komt.

De BeweegKuur is een traject van twee jaar, waarvan de begeleidingsfase 12 maanden duurt en de onderhoudsfase eveneens 12 maanden. Het programma bestaat uit een kennismaking en intake met de leefstijlcoach. Daarna start de daadwerkelijke coaching met de leefstijlcoach, fysiotherapeut én diëtist. Naast de individuele intakes zijn er groepsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten is er aandacht voor o.a.: stress, slapen, ontspanning, tijdsmanagement en verleiding en terugval. De deelnemer heeft de gehele periode zelf de regie door middel van het stellen van eigen doelen; zelfmanagement staat daarbij centraal.

De BeweegKuur wordt door de verzekeraars erkend als een effectief programma en wordt daarom volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico. Voor mensen met overgewicht en obesitas kost deze beweegkuur dus niets, al is het hebben van veel motivatie wel een vereiste!

Het projectteam bestaat uit: Fabian Rood (Leefstijlcoach) Mirjam van Egmond (Leefstijldietist) Vivian van den Herik (Leefstijlcoach en buurtsportcoach) en Adriette Mak en Angela Veerman (Fysiotherapeuten en leefstijlcoaches)


Leefstijlcoaching (GLI) therapeuten werkzaam in onze praktijk

Meer over Leefstijlcoaching (GLI)